Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Příběh vinařství Petra se začal psát v roce 1808, kdy si Elisa Bonaparte Baciocchi, Napoleonova sestra, kněžna z Luccy a Piombina a
toskánská velkovévodkyně, vybrala toto místo pro zasetí prvního semínka zemědělského a vinařského projektu. O dvě stě let později
se Francesca Moretti setkala s tímto krajem při své cestě s otcem a dcerou do Bordeaux. Zamilovala se do historie a kultury zámku a
odložila myšlenku stát se veterinářkou, aby mohla studovat zemědělství a enologii. V roce 1997 koupil Vittorio Moretti, 60 hektarů vinic
v San Lorenzu a 45 v Campiglia Marittima, několik kilometrů od Piombina. Oblast Suvereto má bohaté vinařské tradice, které sahají až
do dob Řeků a Etrusků, kteří vyráběli víno v amforách a kteří zde provozovali prosperující obchod s kovy. Petra je souborem krajin a
mikroklimat. Tyto její přírodní predispozice mohou být omezením nebo příležitostí, ale konečný výsledek závisí na interpretaci, na
lidech, kteří zemi obdělávají s oddaností a vášní, aby z ní vytěžili její podstatu. Díky podzemnímu proudu, prostoupenému teplem a
závany čerstvého vzduchu, má panství jedinečný ekosystém, který pomáhá produkovat víc než jen hrozny. Krajina v Petře je zvláštní, z
většiny stran ji obklopují přírodní parky s výhledem na Tyrhénské moře. Ve vinařství se uplatňuje organický a ekologický přístup. Mario
Botta navrhl současnou budovu vinařství. Totemický a organický válec, symbol citlivého přístupu k technologickému procesu. Střecha
je jako nakloněná rovina rovnoběžná s kopcem, což je místem, kde se shromažďují hrozny a odtud oddělené od stopky měkce padají
do maceračních a fermentačních nádrží, čímž je dodržen gravitační přístup. Každá z vnějších součástí vinařství je vyrobena tak, aby se
dala použít při výrobě vína.